Schakel Flash uit of gebruik geen Internet Explorer

Schakel Flash uit of gebruik geen Internet Explorer

29 april 2014

Dit is ons advies aangaande het nieuwe “lek” in de Internet Explorer welke door criminelen actief misbruikt wordt. Bij normaal gebruik van de Internet Explorer kun je al, door middel van een geïnfecteerde advertentie op een bekende website, besmet raken. Microsoft zegt hard aan het werk te zijn om een oplossing te maken welke via Windows Updates beschikbaar komt. Tot die tijd is ons advies om Adobe Flash uit te schakelen binnen de Internet Explorer of om een andere browser te kiezen zoals Firefox of Google Chrome.

Waarom helpt Flash uitschakelen? Flash wordt gebruikt om de infectie te kunnen activeren op de computer. Door Flash uit te schakelen wordt de infectie niet meer uitgevoerd en voorkomt dit het actief worden van de kwaadwillende code op de computer.

Hoe schakel ik Flash uit? Druk op de startknop en type “internetopties” (zonder de “) druk op enter en het scherm wordt geopend. Klik op het tabblad “Programma’s” en vervolgens op de knop “Invoegtoepassingen beheren” Er verschijnt nu een scherm met de geïnstalleerde invoegtoepassingen. Onder het kopje “Adobe Systems” vindt je vervolgens de invoegtoepassing met als omschrijving “Flash” hierin (verschilt per versie) selecteer deze en klik op de knop “Uitschakelen” en klik hierna op “Sluiten” Flash is nu uitgeschakeld binnen de Internet Explorer en hierdoor is het lek niet meer te misbruiken. Laat deze optie uitschakelt staan totdat Microsoft een update heeft uitgebracht. De verwachting is dat dit 1 – 2 weken duurt. Voor het besturingssysteem Windows XP zal geen update beschikbaar komen hiervoor geld het advies om afscheid te nemen van de computer en een nieuwe aan te schaffen.

Het uitschakelen van Flash kan er voor zorgen dat website er anders uitgaan zien of dat ze niet meer “goed” werken. Flash wordt meestal gebruikt voor knipperen en bewegende reclame banners maar ook voor het bekijken actieve content zoals filmpjes. Een andere browser is hierbij de oplossing. In Google Chrome zit standaard een geïntegreerde Flash invoegtoepassing geïnstalleerd en dus het makkelijkste in gebruik.

Mocht je nog vragen hebben, laat het ons weten!

Meer nieuws