Office In a Box gaat de strijd aan tegen ransomware

Office In a Box gaat de strijd aan tegen ransomware

21 september 2016

Ransomware of te wel gijzelsoftware in software die een computer blokkeert of bestanden versleutelt. Na betaling aan de cybercrimineel zullen de bestanden mogelijk weer vrijgegeven worden.


Besmetting kan plaats vinden door het openen van e-mailbijlages, weblinks, het bezoek van een besmette website of een besmette advertentie op een website. Ransomware maakt gebruik van kwetsbaarheden binnen de geïnstalleerde software. Als de data eenmaal versleuteld is kan dit niet meer ongedaan worden gemaakt.

Ransomware wordt steeds slimmer en moeilijker te detecteren. Helemaal voorkomen is dus helaas niet zo eenvoudig. Echter draagt een optimale netwerkbescherming wel bij aan het ‘zoveel mogelijk’ voorkomen van Ransomware.

Bij de Sophos Intercept X oplossing gaan ze ervan uit dat iedereen kwetsbaarheden heeft. Dus alleen tegenhouden is niet afdoende. De reeds gevestigde Ransomware dient tevens te worden geëlimineerd.

De juiste strategie om geen last te hebben van Ransomware, is naast een continue procesmonitoring, het inrichten van een kwetsbaarhedenmonitoring. Wanneer Sophos Intercept X een kwetsbaarheid heeft gespot, komt de real-time in actie om dit op te lossen. Dus, mocht Ransomware toch binnendringen, ondanks de gelaagde bescherming, biedt Sophos de oplossing die deze kwaadaardige software direct detecteert en onschadelijk maakt.

Vanaf 22-9-2016 is Sophos Intercept X, waarbinnen CryptoGuard de Anti-Ransomware oplossing vormt, te bestellen. CryptoGuard biedt een eenvoudige en totale bescherming tegen alle soorten van Ransomware, voorkomt spontane versleuteling van data en met een slimme back-up gaan er geen bestanden verloren.

Met CryptoGuard kan Sophos Ransomware zeer snel stoppen. Het Ransomware-proces, dus waar het ontstaat, plaatsvindt en binnendringt, is bij Sophos bekend. Dit proces wordt direct gestopt en middels een real-time back-up, worden bestanden teruggeplaatst. Hierdoor zal er geen data worden versleuteld. De gebruiker krijgt een melding dat er iets binnen het netwerk heeft plaatsgevonden, maar dat er geen bestanden zijn verdwenen.

Sophos biedt een compleet scala aan security oplossingen. Wij komen graag vrijblijvend langs voor passend advies.

Meer nieuws