Elke organisatie is verplicht het e-mail verkeer optimaal te beveiligen

Elke organisatie is verplicht het e-mail verkeer optimaal te beveiligen

08 januari 2018

Een loonstrook via de mail ontvangen, een mailtje van een advocaat of accountant met daarin persoonsdata of een kopie van je ID per mail. Helaas zien wij deze en andere voorbeelden nog regelmatig terwijl elke organisatie de verplichting heeft het e-mailverkeer optimaal te beveiligen. Per 25 Mei dit jaar zal de AVG gehandhaafd worden en een datalek openbaar gepubliceerd worden en eventueel beboet.

Dit is vrij eenvoudig te voorkomen door het gebruik van Zivver. Zivver help niet alleen met het veilig versturen van de mail maar ook met het voorkomen van de menselijke fouten. Zo wordt de gebruiker er op geattendeerd als er privacygevoelige informatie in de mail staat, er een verkeerde bijlage wordt toegevoegd of de verkeerde ontvanger wordt geselecteerd.  Daarnaast wordt er een logboek bij gehouden wat een verplichting is binnen de AVG wetgeving.

Zivver integreert volledig met Microsoft outlook en kan gebruikt worden voor secure mail, bestanden uitwisselen en chat. De ontvanger heeft geen Zivver account nodig.

Voor slechts € 20,- per maand heb je reeds de beschikking tot 5 user accounts. Tijdelijk bieden wij in samenwerking met Zivver voor de configuratie een gratis webinar aan waarbij alle vragen met betrekking tot de inrichting gesteld kunnen worden. Geen hoge implementatiekosten dus.

 

Meer nieuws