De nieuwe privacywet, bent u er klaar voor?

16 mei 2018

 

 Wat u niet wilt missen over de nieuwe privacywet

Nog 9 dagen voordat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)  geldt. Vanaf dan geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Wij hebben dan 2 jaar de tijd gekregen om ons voor te bereiden. Het belangrijkste doel van deze wetgeving is het beschermen van de privacy en integriteit van persoonsgegevens van burgers, medewerkers en klanten. Bedrijven die persoonsgegevens verwerken zullen zich aan de AVG moeten houden. Ben jij er van bewust welke persoonsgegevens jij verwerkt? En of ze niet onnodig en te lang bewaard worden? Eén van de drie Office In a Box pijlers is ICT Security & AVG, daarnaast adviseren we vanuit het samenwerkingsverband checkjedatalek.nl organisaties hoe hiermee om te gaan. Om als organisatie AVG compliant te worden, kunnen de volgende diensten helpen.
 

 
Hoe merk ik een datalek op?
 
Binnen de AVG wetgeving heb je de verplichting een datalek op te merken en deze binnen 72 uur te melden aan de Autoriteit persoonsgegevens. Maar hoe merk je een datalek op? 
 
meer weten?
 
Hoe voorkom ik dat mijn data versleuteld wordt?
 
Iedereen heeft er weleens van gehoord of er mee te maken gehad. Je krijgt een mailtje, klikt op een link en ineens is al je data versleuteld en wordt jou gevraagd om losgeld te betalen. Ransomware komt steeds meer voor. Je denkt een legitiem mailtje te ontvangen van bijvoorbeeld je vervoerder, maar helaas blijkt deze van een crimineel te zijn die alleen maar geld van je wil hebben. Je data is op dat moment in handen van een crimineel en je hebt een datalek. Sophos InterceptX biedt de oplossing.

 
meer weten?
Is mijn e-mail verkeer wel veilig?
 
Veruit de meeste communicatie gaat tegenwoordig via de e-mail. Wat veel organisaties niet weten is dat e-mail in de basis onveilig is. Binnen de AVG wetgeving wordt gesteld dat privacy gevoelige informatie niet via een niet beveiligde e-mail oplossing verstuurd mag worden. Maar hoe verstuur je het dan veilig? En hoe voorkom ik dat de mail niet per vergissing onveilig verstuurd wordt? Zivver biedt de oplossing binnen je huidige manier van werken.
 
meer weten?
 
Is jouw software up-to-date?
 
De autoriteit persoonsgegevens stelt dat organisaties er alles aan doen om een datalek te voorkomen. Veel datalekken ontstaan door niet geüpdatete systemen. Met de N-central oplossing worden de updates geautomatiseerd op vooraf bepaalde gezette tijden. Via een uitgebreide rapportage kan je exact zien hoe jouw omgeving ervoor staat.
 
meer weten?
 
Binnen de AVG dient er toestemming gegeven worden voor het verwerken van persoonsgegevens en voor welk doel deze verwerkt worden. Wij zouden graag jouw persoonsgegevens gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven over onze dienstverlening.
 
Ben jij hiermee akkoord? Laat dan svp jouw gegevens achter via deze knop.
 
Wil jij weten wat deze pakketten voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Share
Forward
 Meer nieuws